Nou habitatge unifamiliar amb certificat d'eficiència A+

Colomer-Rifà ha dissenyat el projecte de construcció d'una casa unifamiliar de 311 metres quadrats a Torelló. La nova vivenda compta amb el certificat d'eficiència energètica A+ que només s'atorga als edificis més ecoeficients.

L'habitatge està format per dues plantes. La planta baixa es compon d'un espai diàfan on hi trobem el menjador, la sala d'estar i la cuina, tot amb sortida al jardí a través d'una gran vidriera. Un petit estudi, un bany, una zona per a la roba i una zona per a les instal·lacions. A la planta superior hi trobem tres habitacions i la suite. A l'exterior, un jardí d'uns 370 metres quadrats, la piscina desbordant i un porxo que juga amb estructures buides i plenes (parets i un sostre) per deixar passar la llum en les zones de pas.

A més, l'edifici juga amb les volumetries simulant tres grans blocs. El primer és el que dóna al carrer format pel garatge, l'entrada a l'habitatge i l'estudi; el segon és la planta baixa i el tercer la planta superior. Tots ells a diferents alçades, aconseguint d'aquesta manera un efecte arquitectònic molt interessant.

Un disseny avantguardista perfectament compatible amb l'ecoeficiència de l'habitatge. L'edifici compta amb el certificat energètic A+ que només s'atorga als habitatges que consumeixen menys energia. Per aconseguir-ho hem aconsellat a la propietat la instal·lació d'un sistema d'energia renovable, l'aerotèrmica. A més d'un aïllament tèrmic de 15 centímetres tant a la coberta, com a la façana i a la solera de 8 centímetres. Colomer-Rifà s'ha encarregat de l'execució del projecte i a partir d'ara dirigirà les obres.

més notícies