Colomer-Rifà trasllada les oficines centrals a la Casa Ricart de Vic

Març 2016

Després de trenta anys treballant des de Torelló, Colomer-Rifà canvia la ubicació de les seves oficines centrals. A partir d'ara es trobaran a Vic, concretament al carrer de Santa Maria nº6. Es tracta de la Casa Ricart un edifici modernista catalogat emblemàtic de la ciutat. Ja fa dos anys que l'equip d'arquitectes s'encarrega de la restauració de la casa que data de finals del segle XIX. El projecte de recuperació històrica va començar fa dos anys i suposava un repte important degut a l'estat d'abandonament que presentava la casa. Per fer-ho s'han emprat tècniques respectuoses amb l'objectiu de preservar al màxim les parts originals de l'edifici. Tot i el canvi, les oficines de Torelló i Olot seguiran obertes al servei dels clients. 

Casa Ricart és dels primers edificis modernistes que es van construir a la ciutat de Vic i sense dubte un dels més grans pel que fa a extensió entre la part edificada i el jardí. 
L'impulsor de la seva construcció va ser el prohom vigatà Miquel Ricart i Rosconi que va ordenar la seva construcció a partir de la unió de diversos edificis existents. Ricart va ser alcalde de la ciutat, industrial del tèxtil i banquer un home influent que el 1901 va iniciar les obres de la part més característica de la casa, la façana davantera, afegint una enorme portalada amb grans finestrals, escala d'accés a l'entrada, galeria circular i la tribuna de vitralls. Tot d'estil modernista. Pocs mesos després va fer edificar una petita capella al jardí de la casa obra de l'arquitecte Antoni Ferrer i consagrada pel bisbe Josep Torres i Bages. Després de la mort de Ricart la casa va anar passant per moltes mans i cada cop es va anar deterorant més; l'Orfeó Vigatà, subhastada en un jutjat de Barcelona, la Caixa de Barcelona, l'Hospitalitat de la mare de Déu de Lourdes, Maria Clara Genís (esposa del prestigiós cardiòleg vigatà Antoni Bayés), Banc Sabadell, etc.. Finalment, el 2014 una societat va comprar l'edifici i va encarrega el procés de recuperació a l'equip d'arquitectes de Colomer-Rifà que a més s'hi han traslladat al primer pis. 


més notícies