La restauració de la Casa Ricart a Vic avança a bon ritme

Setembre 2015

Colomer-Rifà ja fa mesos que dirigeix la remodelació i restauració de la històrica casa modernista, Casa Ricart, de Vic. L'edifici que està protegit per a la seva vàlua arquitectònica, feina molts anys que estava abandonat i presentava un estat de degradació bestant avançat. 
Actualment, ja s'han realitzat els reforços estructurals que necessitava l'edifici i també s'ha culminat la restauració de la coberta i la façana. A més, s'han alçat dues escales d'acclés per l'interior amb espai per a un ascensor. L'equip de Colomer-Rifà treballa ara en la restauració de les parts més emblemàtiques de la casa com podria ser la famosa glorieta modernista. Les escames originals s'han restaurat i se n'han encarregat de noves fetes a mà amb argila cuita esmaltada. El mateix grup d'arquitectes i enginyers preveu treslladar-hi el despatx a finals d'aquest any. 

Com explica Oriol Casellas Domènech, historiador vigatà, la Casa Ricart va ser construïda al voltant dels segles XIX i XX. Un edifici catalogat d'estil modernista. 

L'impulsor de la seva construcció va ser Miquel Ricart i Rusconi. Polític i empresari vigatà que va néixer a la ciutat l'any 1843. Provenia d'una família relacionada amb la indústria tèxtil i també amb els negocis de la banca. 

Casa Ricart està ubicada al xamfrà que comunica el carrer de Santa Maria amb la Rambla del Bisbat i el Parc de Jaume Balmes. Del conjunt de l'edifici en destaca la capella ubicada al jardí obra de l'arquitecte Antoni Ferrer. 

més notícies