Avancen les tasques de rehabilitació a la Casa Ricart de Vic

La històrica casa modernista, Casa Ricart, de Vic feia nou anys que estava abandonada. L’edifici, que està protegit per a la seva vàlua arquitectònica, acollirà en poc menys d’un any l’equip de Colomer-Rifà. 

El mateix grup d’arquitectes són qui s’encarreguen de la rehabilitació i restauració de l’edifici catalogat des del juliol de l’any passat. Per fer-ho utilitzen tècniques innovadores que permeten mantenir la imatge de les parts històriques de la casa, com la façana i les pintures, el més original possible. D’aquesta manera el projecte de rehabilitació es centra en un treball de reparació i manteniment i no de substitució.

Com explica Oriol Casellas Domènech, historiador vigatà, la Casa Ricart fou construïda al voltant dels segles XIX i XX. Un edifici catalogat d’estil modernista. 

L'impulsor de la seva construcció va ser Miquel Ricart i Rusconi. Polític i empresari vigatà que va néixer a la ciutat el 3 de març del 1843. Provenia d’una família relacionada amb la indústria tèxtil i també amb els negocis de la banca. 

Casa Ricart està ubicada al xamfrà que comunica el carrer de Santa Maria amb la Rambla del Bisbat i el Parc de Jaume Balmes. Tel conjunt de l’edifici en destaca la capella ubicada al jardí, obra de l’arquitecte Antoni Ferrer.

més notícies