Colomer-Rifà es proclama finalista en la categoria de Rehabilitació Patrimonial dels Premis Catalunya de la Construcció 2018 pel projecte de rehabilitació de la Casa Ricart de Vic.

L'equip de Colomer-Rifà ha quedat entre els quatre finalistes en la categoria de Rehabilitació Patrimonial dels Premis Catalunya de la Construcció 2018 pel projecte de rehabilitació de la Casa Ricart de Vic. 

Enguany la categoria de Rehabilitació Patrimonial ha comptat amb la participació de 17 candidatures de les quals 4 han quedat finalistes. El projecte de rehabilitació de la Casa Ricart de Vic; la rehabilitació del Centre Cívic Cristalleries Planell de Barcelona; la reconversió del Dipòsit del Rei Martí de Barcelona; i el projecte guanyador, la rehabilitació de la Casa de la Lactància de Barcelona.

Els premis es van donar el passat 27 de juny a la gala de la Nit de la Construcció a la Universitat de Barcelona. Una part de l'equip de Colomer-Rifà van assistir a la gala per recollir el guardó. El certamen organitzat pel Col·legi d'Aparelladors de Barcelona, té per objectiu fer un reconeixement públic dels projectes d'obra més destacats de Catalunya durant els últims anys. Enguany s'hi ha presentat un total de 94 candidatures repartides en 6 categories diferents. 

Casa Ricart és un edifici modernista de finals de s. XIX. La finca de prop de 2.000 m2 està ubicada al cor de la Catalunya central, la ciutat de Vic. El 2014 l'equip de Colomer-Rifà va rebre l'encàrrec de la seva rehabilitació per part dels nous propietaris. El projecte ha suposat un gran repte ja que es tracta d'un edifici catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local per a la Ciutat de Vic. La casa presentava un estat inicial molt deteriorat ja que havia estat abandonada durant anys. Casa Ricart havia passat per molts propietaris, tots ells amb finalitats especulatives, deixant-la abandonada i sense manteniment. El mal estat de la coberta havia propiciat l'entrada d'aigua per alguns sostres que havien baixat i amb ells les pintures modernistes que els guarnien. L'objectiu principal del projecte de rehabilitació de Colomer-Rifà ha estat en tot moment la restauració i el manteniment enlloc de la substitució. D'aquesta forma s'han conservat els elements de l'època però adaptant-los a les necessitats i normativa vigent.

més notícies